Resultados dispares nos partidos da Xornada do 29-30-31 de Outubro

SIGALTEC  60 - EXTRUGASA RIO ULLA 48

EXTRUGASA RIO ULLA 48: Marcos ( 4 ), Miguel ( - ), Martín ( 6 ), Pedro ( 11 ), Santi ( 8 ), Raúl ( - ),Rafa ( 6 ), Brais ( 9 ), Cobi ( -), Alex ( 4 ).

PARCIALES: 11-18; 13-05; 22-11; 14-14.
ARBITROS: Antelo y Gil. Señalaron 17 faltas a los locales y 22 faltas y tres técnicas a los cesureños. Eliminado Pedro y expulsado Antonio
INCIDENCIAS:  Partido jugado en el pabellón de Fontecarmoa 2, el sábado 29 de octubre, correspondiente a la 3ª jornada de la Tercera División Senior Masculina.

Buen comienzo del equipo cesureño, donde impuso su juego en este primer cuarto, gracias al acierto en el tiro exterior y el control de su pintura. En el segundo cuarto, muchas pérdidas por rigurosas infracciones con balón, condicionan menos posesiones de cara al aro, y la falta de acierto a canasta hace el resto y el marcador se nivela. En el tercer cuarto, una excesiva cantidad de personales condiciona la defensa del equipo del Rio Ulla, y le permite al equipo local distanciarse en el marcador merced al acierto desde la línea del personal. La ventaja fue creciendo para los locales en el último cuarto, aunque un par de triples en los  últimos minutos maquillan el resultado.

==============================================================

CATEGORÍA: 2ª DIVISIÓN XUNIOR FEMENINA
3ª JORNADA: 30/10/16

CB NOIA MUEBLES MUÑIZ 40 - EXTRUGASA RIO ULLA 45

EXTRUGASA RIO ULLA 45: Anotadoras: Sofia (19); Carla (-); Antia (6); Alba (6); Iria (4); Lorena (6);  Ana (-); Sabela (2); Sandra (2).

PARCIALES: 10-18; 8-12; 10 - 5; 12- 10.

O Extrugasa vence una cancha dun Noia combativo, grazas ó bo traballo defensivo feito durante os 40 minutos de encontró. De entrada esa defensa presionante mais o acerto en ataque de Sofia, primeiro cunha tripla, e logo cunha canasta e adicional, puxeron un 0 a 6 no marcador nada mais empezar. Continuou dominando o encontró o Extrugasa ante un Noia que, ou perdia a pelota pola defensa das de Cesures, ou fallaba nos seus ataques. No minuto 5 o parcial era de 2 a 12 a favor do Extrugasa, que seguía encontrando puntos, agora con Antia Dominguez cerca do aro. Mediado o cuarto as locais empezan a facer daño dentro da zona, e van sumando canastas polas suas pivots. O partido igualase, pois o Rio Ulla continuaba anotando, agora por Alba con 2 canastas exteriores, e  Lorena. Fin do 1º cuarto: 10 – 18.
No 2º cuarto, tras aparecer fugazmente Iria (2 canastas consecutivas, pero logo 2 faltas tamén consecutivas que a levan ó banco), o partido “afease”. As defensas de ambos equipos forzan pérdidas ós ataques das suas rivais. Noia seguía baseando o xogo nas 2 torres interiorese o Extrugasa atopaba canastas en Lorena e Sofia, mais a aportación dende a persoal de Sandra. De todolos xeitos, ó gañar o parcial (8 -12) Extrugasa chegaba ó descanso 12 arriba: 18 – 30.
O 3º cuarto era a clave para ver se o Extrugasa rompía o partido, ou por el contrario o Noia se reponía e igualaba o encontró. De entrada o Extrugasa estivo moi fallón en ataque: so anotou 2 canastas e 1 tiro libre, para facer 5 puntos no cuarto. Pero polo menos seguía defendendo con intensidade, pero cun “lunar”, non pechaba ben o rebote ante as torrs locais. Eso lle permitía ás de Noia facer 2os ou 3os tiros, e dende cerca do aro. Menos mal que tampouco tiñan una boa porcentaxe cara ó acerto, pois anotaron 10 puntos no cuarto.: 28 – 35 e todopor decidirse nos 10 minutos finais.
De entrada o Extrugasa aumenta a 10 a diferenza, ó anotar Sofia 1 tiro libre, e logo una boa canasta de Sabela no poste (28 – 38). Pero logo o Noia vai anotando, sempre buscando canastas cerca do aro, e achegáse ate os 5 puntos: 34 – 39. Quedaban 5 minutos onde podía pasar calquera cousa. E pasou que, dende a defensa o Rio Ulla aguantou as embestidas finais do Noia, mentras que en ataque Sofia e Antia anotaban para manter a diferenza do Extrugasa: 38 – 45 á falta de 2 minutos. Ahí ambos equipos empezaron a xogar ¡apurados”, entendido por parte do Noia, que buscaba anotar par achegarse, e non tan entendible polo Rio Ulla, que facía tiros precipitados en vez de xogar pausado, e intentando sacar faltas, ou bos tiros tras aguantar a posesión. Nese tempo só anotou Noia 1 canasta, e o partido finalizo usen mais incidencias.
Boa victoria para coller moral ante a visita este finde a Pontecesures do Pio XII, un dos favoritos da categoría…

INFANTIL FEMENINO BRANCO
XUVEN CAMBADOS 66 - EXTRUGASA RIO ULLA BRANCO 22

Anotadoras: Iris (-), Gabi (4), Yaiza (11), Carla (-), Adriana (-), Ana. E (6), Paula (1), Nerea (-), Ana Cabo (-), Lara (-)

Parciais:  16-5,  17-4,  25-4,  8-9;

- 22 faltas sinaladas o Xuven por 20 sinaladas ás Cesureñas.

Era o 1º partido da tempada, correspondente á 2ª xornada (o partido da 1ª xornada foi aprazado).
Pode ser que foran os nervios do debut, pode ser que nos fixeran falta algún que outro adestramento máis, fora como fose, as nosas nenas comezaban o partido ben en defensa, ás de cambados costaballe anotar, pero as cesureñas tampouco atopaban aro e as perdas de balón propiciaban contraataques das rapazas do Xuven que acababan poñendo terra de por medio no marcador xa no 1º cuarto.
A mesma foi a tónica no 2º cuarto. Pequenos detalles en ataque permitiannos anotar, pese por momentos mover ben o balón.
En defensa elas atacaban con paciencia facendo moito daño co rebote en ataque. A súa superior altura e fondo de banco tamén tivo moito que ver.
         Despois do descanso houbo una desconexión. As rapazas de Cambados facian o que querían en ataque e nos despistadas e baixas de moral non reaccionamos.
         O último cuarto foi un trámite para as rapazas locais. Deixandose ir, baixaron una marcha, que nos permitiu xogar algo máis chegando incluso a gañarlle o parcial deste período.
         Era un partido difícil, contra un dos equipos favoritos a gañar a liga.
Pese a todo, por momentos defendeuse ben e por momentos moveuse ben o balón en ataque, ainda que a falta de decisión para lanzar a canasta e os continuos despistes (por falta de tensión) que provocaron moitas perdas de balón nos condenaron.
So queda animar ás rapazas e seguir adestrando para correxir eses erros de cara os seguintes partidos.

UN MAL CUARTO DEFINE EL PARTIDO

CATEGORÍA: 2ª INFANTIL ZONAL FEMENINA
2ª JORNADA: 29/10/16

EXTRUGASA RIO ULLA 39 – MARIN PEIXEGALEGO “2004” 44

EXTRUGASA RIO ULLA 39: Uxía (- ), María ( 8 ), Noa ( - ), Sara I. ( - ), Alba (- ), Nerea (- ), Sara V. ( 10 ), Estela( 7 ) ,Marina ( 14 ).

PARCIALES: 12-11; 13-06; 07-23; 07-04.
ARBITROS: Vilas, D . Señalaró 18 faltas a las cesureñas y 19 a las visitantes . Sin eliminadas.

Un mal tercer cuarto echó por tierra las aspiraciones cesureñas. El partido comenzó intenso y muy equilibrado por parte de ambos equipos. En el segundo cuarto, las chicas del Río Ulla rompen de forma continua la presión del equipo visitante, y mejoran su defensa, logrando  ir al descanso con una renta de 7 puntos. El ya mencionado tercer cuarto fue una debacle. El equipo visitante ya no presionaba, y se comenzaron a perder balones en situaciones no forzadas que permtían canastas muy fáciles. Los nervios, las prisas, comenzaron a hacer el resto, y en el último cuarto, por más que lo intentaron, apenas pudieron rebajar las diferencias. Partido para coger experiencia, y que era el debut de varias chicas en la categoría.